Birch and
Talesin tarina

Keski-Suomessa, Karstulan pitäjässä, lepää järvien ympäröimässä metsämaisemassa pinoittain koivulautoja. Ne ovat nähneet, miten kesä vaihtuu lehdettömäksi syksyksi ja seuranneet, kun orastava ruoho puskee lumen alta. Purevat pakkaset, piiskaavat sateet ja paahtava helle ovat maalanneet lautoihin kuvioita, jotka nyt koristavat kotien, kahviloiden, hotellien ja kauppakeskusten seiniä. Aina näin ei ole ollut.

90-luvulla Leppäsen sahalla kävi vilkas kuhina. Vihreistä metsistä kerätyistä koivuista työstettiin lautoja, jotta huonekaluteollisuudelle saataisiin rakennusmateriaalia. Ajat muuttuivat kuitenkin vaikeiksi, ja suomalainen huonekaluteollisuus ajautui murrokseen. Koivulaudoista pinottuja kasoja nousi yksi toisensa jälkeen, kunnes niiden tuotanto hiipui. Koivulautojen kysyntä oli romahtanut, ja sahalla keskityttiin työstämään muita raaka-aineita.

Laudat jäivät tarhaan odottamaan. Ulkona vietetyt vuodet ja luonnon kosketus alkoivat näkyä niiden pinnoilla. Kiemurtelevia kuvioita, teräviä viiltoja, nahkamaisia pintoja. Struktuureja, jollaisia ei ole muualla. Ne ovat kuin muinaisten saagojen nahkaisille sivuille piirrettyjä taruja täynnä mystiikkaa ja mennyttä elämää.

Ihastuimme noihin pintoihin välittömästi, ja halusimme antaa luonnon muokkaamille laudoille uuden, paremman elämän. Niinpä pakersimme verstaalla lautojen parissa ilta toisensa jälkeen hakien ratkaisua, joka toisi niiden yksilöllisen luonteen parhaiten esille. Mielissämme oli visio aidosta puusta valmistetusta yksilöllisestä sisustusmateriaalista, joka toisi iloa ja lämpöä tiloihin.

Lopputuloksena syntyi Birch&Tales sisustuspaneeli – sisustusmateriaali, jonka ainutlaatuinen pinta on pohjoisten voimien luoma taideteos. Nyt laudat ovat saaneet uuden elämän seinillä, jakaen tarinoita, jollaisista me voimme vain unelmoida. Millaisia tarinoita sinä näet sen pinnalla?

galleria-1-thumb-new
galleria-2-thumb-new
SANDERS-Modular-sofa-Ditre-Italia-171687-rel14608500
galleria-4-thumb-new
galleria-5-thumb-new
galleria-6-thumb-new